Blog

Vind je het leuk om meer over ons werk als wimper- en wenkbrauwstylist te weten of interessante achtergrondverhalen te lezen? Lees hieronder onze artikelen en blogs!

eden lash and brow master lash artist Mijn naam is Deborah en ik ben eigenaresse van Eden Lash & Brow. In 2012 ben ik met Eden gestart. Wat begon als een hobbyproject, is inmiddels uitgegroeid tot een professionele salon, groothandel en opleidingsinstituut op het gebied van wimpers en wenkbrauwen. Samen met mijn team werk ik dagelijks aan het creëren van de allerbeste kwaliteit wimperextensions en wenkbrauw behandelingen voor iedere klant. Perfecte wimpers en wenkbrauwen, dat is waar Eden voor staat. Wimpers en wenkbrauwen zijn immers enorm belangrijk om je gezicht te laten stralen. Ons belangrijkste doel is dan ook: let’s make people feel beautiful!

Naast mijn werk als master lash and brow artist ben ik ook visagiste, schrijfster van diverse artikelen, blogs en boeken op het gebied van gezondheid & beauty, en trainer in diverse technieken op het gebied van wimperextensions en wenkbrauwstyling. Wimpers en wenkbrauwen zijn mijn passie; ik ben er 24/7 mee bezig!

Op deze pagina vind je een selectie van mijn blogs en artikelen. Regelmatig post ik een nieuw artikel. Heb je leuke input, een vraag of een reactie? Laat het me dan weten!


Een dag uit het leven van een wimperstylist

Dagelijks krijgen we veel vragen of wimperstylist zijn een leuke baan is. Mensen hebben een glamorous beeld, maar klopt dat wel? Hieronder vertellen we je wat ons werk nu echt inhoudt.

Iedere dag begint met het opruimen/voorbereiden van de salon en het checken van de temperatuur en luchtvochtigheid. Met name de luchtvochtigheid is van belang: hoe vochtiger de lucht, hoe sneller de lijm droogt. Aangezien wij werken met extreem sterke lijmen moeten we iedere dag opnieuw (en soms zelfs meerdere keren per dag) bekijken welke lijm het beste past bij de omstandigheden van die dag.

Tussen de klanten door proberen we korte pauzes te nemen om onze rug en nek te stretchen. Dit lukt helaas niet altijd gezien de enorme drukte, maar het is wel enorm belangrijk. We zitten immers tot 12 uur per dag in dezelfde houding. Om onszelf te beschermen tegen de lijmdampen waar we continu in zitten dragen we mondkapjes. Wimperextensionslijm is perfect veilig voor gebruik op de wimpers, maar mag nooit in contact komen met de huid of andere materialen. Laten we een druppel vallen op bijvoorbeeld onze spijkerbroek, dan is de kans aanwezig dat er een gat in brandt! Zo sterk is professionele lijm. Let daarom altijd op waar je wimperextensions laat zetten. De styliste moet goed getraind zijn en op vele factoren letten. Klanten zien vaak alleen het resultaat, maar merken niet de enorme toewijding, focus en concentratie die het werk van een stylist vraagt.

Wimperextensions zetten vereist een enorm geduld en doorzettingsvermogen, een goede fijne motoriek in beide handen (we werken immers met vlijmscherpe pincetten bij de ogen!) en gevoel voor detail en styling. Daarnaast zijn sociale vaardigheden heel belangrijk. Hoewel vele van onze klanten in slaap vallen, is er ook een groot sociaal aspect aan het werk. Omdat klanten regelmatig terugkomen voor een opvulbehandeling ontstaat er een band. Ze delen lief en leed met ons, vragen tips, adviezen en willen hun verhaal kwijt. Als wimperstylist ben je daarom ook een luisterend oor en geef je steun waar het nodig is. Uiteraard worden er ook luchtige onderwerpen besproken. Alle typische vrouwenzaken komen dagelijks aan bod: de nieuwste tips om af te vallen, beautytrends, relaties enz. Heel gezellig! Het zetten van wimperextensions werkt voor ons ook mediterend. We zijn zo ontzettend gefocust bezig met miniscule handelingen dat onze gedachten even worden stopgezet en we ons volledig kunnen concentreren op het maken van een prachtig resultaat.

Onze klanten variëren in leeftijd tussen de 16 en 83 jaar en hebben verschillende culturele achtergronden. Ieder mens heeft andere wimpers: veel, weinig, gekruld, beschadigd, gezond, afwijkend gegroeid, kroes, stijl, dun, dik…. Per klant moeten we de juiste aanpak bepalen voor het mooiste resultaat. Geen enkele klant is dus hetzelfde, dat maakt ons werk erg afwisselend.

Wimperextensions zijn verslavend en het is altijd ontzettend leuk om de enthousiaste reacties te zien als klanten na de behandeling in de spiegel kijken. We maken voor iedereen een set op maat: er zijn letterlijk duizenden mogelijkheden door verschillende diktes, krullen, lengtes, kleuren, technieken en styling te combineren.

Achter de schermen gebeurt ook van alles. Dagelijks beantwoorden we tientallen apps, mails en berichten. Ook de administratie is veel werk. Iedere klant heeft een eigen dossier in ons systeem, waar ook afspraken online geboekt kunnen worden. De salon moet altijd netjes en hygiënisch zijn, denk bijvoorbeeld aan schone bedden om op te liggen, schone bedrijfskleding en het ontsmetten van de materialen. We gebruiken vele “tools” om ons werk te kunnen doen. Deze moeten dus altijd op voorraad zijn. Iedere week worden er nieuwe materialen ingekocht, zoals wegwerpdoekjes, borsteltjes, verschillende soorten tape, lijm, verzorgingsproducten en wimperextensions. Alleen al aan wimperextensions hebben wij meer dan 100 verschillende soorten tot onze beschikking.

Wat verder ook bij ons werk hoort: jaarlijks bijscholing volgen, dagelijks het wimpernieuws uit binnen- en buitenland volgen, het schrijven van artikelen en cursusmateriaal, het bijhouden van Facebook, Instagram en de website, cursussen geven, bestellingen van klanten afhandelen, de boekhouding bijhouden, beurzen en evenementen bezoeken, meedoen aan (inter)nationale wedstrijden, nieuwe technieken oefenen en vakliteratuur lezen.

Een professionele stylist doet veel meer dan “een paar wimpertjes plakken”. Helaas wordt ons vak door veel mensen onderschat. Er gaan vele uren in oefening zitten voordat je echte kwaliteit kunt leveren. Inmiddels zijn er door ons ruim 5000 sets geplaatst!

Kortom: wimperstyliste is een zware baan, maar we doen het met veel passie voor het vak. Vraag het ons gerust als je meer wilt weten.

OVERIGE PUBLICATIES: BLOGS EN INFORMATIEVE ARTIKELEN
Profiel Eden
Wimperextensions: waar moet je rekening mee houden?
Wimpergroei serum, werkt het echt?
De hype van natuurlijke cosmetica

Advertenties