Tips voor onze wimperextensions klanten

MEESTGESTELDE VRAGEN
SCHOONMAKEN VAN JE EXTENSIONS
ERGENS LAST VAN NA DE BEHANDELING? LEES HIERONDER WAT JE KUNT DOEN
OORZAKEN VAN UITVAL VAN WIMPERS EN/OF EXTENSIONS
VERWIJDEREN VAN EXTENSIONS: NOOIT ZELF DOEN!
SCHADE AAN JE WIMPERS

WELKE COSMETICA KUN JE GEBRUIKEN ALS JE EXTENSIONS HEBT?Ben je op zoek naar onze werkwijze? Bezoek dan de pagina Algemene informatie!
Meer tips lezen? Bezoek dan onze Facebook pagina of kijk op ons Instagram profiel.

Meestgestelde vragen

1.Zijn wimperextensions veilig?
Ja! Wimperextensions zijn volkomen veilig mits ze door een professionele wimperstyliste worden aangebracht.

2.Doet een behandeling pijn?
Nee. Vaak is de behandeling zo comfortabel dat de cliënte in slaap valt. Indien gewenst hebben wij verschillende soorten muziek beschikbaar tijdens de behandeling.

3.Beschadigen extensions de eigen wimpers?
Nee. Niet als ze goed worden aangebracht en jij je houdt aan de nazorginstructies. De eigen wimper kan gewoon vrij groeien en zal uitvallen na zijn groeicyclus waarna weer een nieuwe eigen wimper verschijnt. Direct na het verwijderen van de extensions kunnen je wimpers minder gekruld lijken dan voorheen. Dit is een tijdelijk effect.

4.Hoe lang blijven de extensions zitten?
Dat is per persoon verschillend. De gemiddelde groeicyclus van de natuurlijke wimper is 8 weken. Daarna zal de eigen wimper uitvallen en daarmee ook de extension. Deze cyclus verschilt per persoon. Ook zitten de eigen wimpers allemaal in verschillende fases van deze cyclus. Aangezien we 1 tot 3 wimpers per dag verliezen is het aan te raden om de set na een week of 2-3 op te vullen.

5.Kan ik de extensions zelf verwijderen?
Nee, dat is zeer af te raden. Hierdoor kun je de eigen wimpers beschadigen. Laat het altijd door een specialiste verwijderen. Met speciale remover kunnen de extensions snel en zonder schade aan de natuurlijke wimpers worden verwijderd. Gebruik nooit zelf olie om te proberen de extensions los te weken, onze lijm is te sterk van kwaliteit hiervoor. Je loopt dan het risico dat de lijm verandert in een kleverige substantie, dat je wimpers beschadigen en je erg veel irritatie of een infectie oploopt.

6.Hoe verzorg ik mijn extensions?
Iedere dag je ogen en extensions schoonmaken met een olievrij product is heel belangrijk. Wij hebben diverse oogmake-upremovers, mascara, eyeliners en coatings in het assortiment die geschikt zijn in combinatie met wimperextensions.


Schoonmaken van je extensions is heel belangrijk om eventuele infecties te voorkomen

Iedere dag hopen zich dode huidcellen, talg, vuil en stof zich op tussen je wimpers. Ook oogmake-up dient grondig te worden verwijderd. Als de wimpers schoon zijn blijven ze bovendien veel langer mooi! Het beste en goedkoopste middel hiervoor kun je zelf thuis maken.

Recept lash foam:
1 deel babyshampoo op 5 delen (liefst gedestilleerd) water in een schoon pompflesje mengen. Schudden voor gebruik! Bij luchtdicht bewaren blijft de foam een paar dagen houdbaar.

We hebben ook kant en klare reinigingsproducten en oogmake-upremovers in het assortiment.

Gebruik liever geen wattenschijfjes of wattenstaafjes om je extensions schoon te maken. Er kunnen pluisjes in je extensions blijven hangen die je lastig weer weg kunt halen. Gebruik in plaats daarvan een schone make-upkwast of je vingers.


Heb je ergens last van na het plaatsen van je extensions? Bekijk hier de oorzaken en oplossingen:

Tijdens de behandeling:
Het plaatsen van wimperextensions hoort geen pijn te doen of irritatie te veroorzaken. Het mag niet branden of prikken. Je hoort eigenlijk niets te voelen, behalve dat er “iets” met je wimpers gebeurt. Is dit wel het geval, geef dit dan direct aan! Een traantje kan een enkele keer voorkomen. De ogen zijn waarschijnlijk per ongeluk iets opengegaan door knipperen en de lijmdamp geeft een kort naar gevoel. Dit trekt binnen een minuut weg en is niet schadelijk. Huil je veel tijdens of meteen na de behandeling? Dat hoort niet! Geef dit ook direct door aan je styliste.

Binnen 24 uur na de behandeling:
Rode ogen, lichte irritatie: je hebt waarschijnlijk gevoelige ogen en hebt een reactie op de lijmdampen of de tape. Dit trekt binnen een dag of twee weg.
Jeuk, uitslag, gezwollen oogleden, vuurrode ogen, brandende pijn: dit is een allergische reactie. Bij een milde allergische reactie moeten de extensions zo spoedig mogelijk verwijderd worden. Is de reactie erg heftig? Slik dan een aantal dagen anti-histamine tabletten en zodra de ergste symptomen wat gezakt zijn moeten de extensions alsnog worden verwijderd. Een allergische reactie komt zelden voor, maar kan zich opbouwen in de loop der tijd. We kunnen een allergietest bij je doen om te zien wat de reactie heeft veroorzaakt en daar een eventuele volgende behandeling op aanpassen.

Na 24 uur na de behandeling:
Jeuk, lichte irritatie: waarschijnlijk heeft vuil zich tussen je extensions opgehoopt. Was de wimpers grondig met babyshampoo, laat de wimpers drogen en kam daarna de achtergebleven vuilresten eruit.
Het gevoel alsof er iets in het oog prikt: er is waarschijnlijk een extension losgeraakt. Kijk of je de loszittende extension voorzichtig kunt verwijderen door de wimpers te borstelen. Lukt het niet en blijf je na een dag nog steeds het zelfde gevoel houden? Laat ons dan de extension verwijderen.
Jeuk, uitslag, gezwollen oogleden, vuurrode ogen, brandende pijn, pus: als dit een aantal dagen na de behandeling optreedt dan is het waarschijnlijk een infectie. Meestal wordt dit veroorzaakt door het niet dagelijks grondig schoonmaken van de ogen. De extensions dienen verwijderd te worden en het halen van een oogzalf bij de huisarts is noodzakelijk om de infectie te bestrijden.


Uitval van wimpers of extensions is een natuurlijk proces.

Gemiddeld verlies je dagelijks 3 natuurlijke wimpers en dus ook extensions. Na 1 week: 21 wimpers, na 2 weken: 42 wimpers, na 3 weken: 63 wimpers. Dit proces kan per persoon verschillen. Zo zal een persoon die bijvoorbeeld een snelle groeicyclus heeft meer wimpers dan gemiddeld verliezen.

Er zijn diverse factoren die de wimperuitval beïnvloeden, zoals: hormonen, dieet, vette huid, verkeerd make-upgebruik, verkeerde verzorgingsroutine, het niet opvolgen van nazorginstructies, stress, medicijngebruik, veel outdoor activiteiten, trekken of pulken, overmatig borstelen, veel huilen. Daarnaast hebben we te maken met seizoensgebonden uitval: de lente en herfst shed. Tijdens de overgang van de seizoenen gaan zowel mens als dier in de rui. Gedurende enkele weken kun je meer wimpers dan normaal verliezen. Pas op met hitte vlakbij je extensions, zoals boven pannen hangen, ovens openen of aanstekers. Dit kan je wimpers verschroeien.


Verwijderen van je extensions: nooit zelf doen!

Op internet lees je vaak dat je de extensions eraf kunt weken met olie. Dit klopt niet! De kwaliteit van onze lijm is dusdanig hoog dat olie de lijm wel aantast, maar niet oplost. De lijm zal met veel olie zachter worden waardoor alles aan elkaar gaat plakken als kauwgom. Ook moet je nooit trekken, pulken of knippen aan je extensions. Al deze bovenstaande methodes zullen je wimpers beschadigen en afbreken. Het duurt tot 12 weken voordat ze dan weer hersteld zijn!

Als je de extensions wilt verwijderen zijn er twee opties:
-Eraf laten halen door een professionele wimperstylist met speciale remover
-De extensions natuurlijk uit laten vallen. Eventueel kun je beginnen met dagelijks normale mascara erover heen aan te brengen, dit zal het proces van loslaten versnellen.


Schade aan je wimpers

Als je de extensions laat verwijderen in een salon, kun je merken dat je natuurlijke wimpers iets rechter zijn dan normaal. Dit is geen schade. De wimpers zullen binnen een paar dagen hun natuurlijke krul weer aannemen. Lijken je wimpers korter? Dit is voor een groot deel optisch bedrog. Je bent immers gewend aan de lange en volle extensions. Als je zelf aan de wimperextensions hebt “geprutst”, de nazorginstructies niet hebt opgevolgd of erg wild slaapt, kunnen de wimpers inderdaad iets korter zijn. Zorg je goed voor je extensions en ga je naar een goede wimperstylist, dan is schade aan je eigen wimpers niet van toepassing


Make-up gebruiken in combinatie met wimperextensions

Als je wimperextensions hebt kun je uiteraard gewoon make-up gebruiken. Het is wel erg belangrijk dat je de juiste make-up kiest, evenals de juiste producten om de make-up weer te verwijderen.

Alle oogmake-up mag geen olie of vet bevatten, omdat dit de lijm week maakt. Gebruik daarom een eyeliner of mascara op waterbasis. Mascara, zelfs mascara die geschikt is voor extensions, maakt het bijvullen lastiger en het eindresultaat zal minder mooi zijn. Gebruik dit product daarom niet dagelijks en alleen op de puntjes!

Pas op met foundation en dagcreme rond de ogen. Deze vette producten kunnen ervoor zorgen dat je sneller extensions verliest. Foundation op poederbasis is geen enkel probleem.

Maak je ogen dagelijks goed schoon met een remover op waterbasis of een lash foam. De veelal langere en dikkere extensions bieden een goede bron voor bacteriën als je make-upresten/vuil/stof/dode huidcellen laat zitten, met eventueel een infectie tot gevolg. Hoe beter je het schoon houdt, hoe langer je extensions zullen meegaan!

Er zijn diverse verzorgende cosmetica producten op de markt om je extensions nog langer mooi te houden. Denk hierbij aan transparante of zwarte coatings die een beschermlaagje leggen om de aanhechting van de extension op de wimper. Zo geef je vuil, vocht en vet minder kans! Groeiserums voor wimpers en wenkbrauwen verlengen de groeifase en zorgen voor sterkere en langere wimpers.

Bij Eden Lash & Brow zijn diverse make-up, schoonmaak- en verzorgingsproducten te koop om de levensduur van je extensions te verlengen, zodat je optimaal kunt genieten van je prachtige oogopslag!

 

Advertenties