Wimperextensions: onze werkwijze

Bij Eden Lash & Brow willen we met een wimperextensions behandeling niet alleen een perfect resultaat bereiken, maar ook voor een ontspannende ervaring zorgen. Hoe doen we dat?

Als je voor het eerst bij ons komt doen we eerst een uitgebreide intake. Dit houdt in dat we je een aantal vragen zullen stellen over je medische achtergrond. Zo kunnen we rekening houden met eventuele contra indicaties en de behandeling hierop aanpassen.

Vervolgens bespreken we de door jou gewenste look qua techniek, volume, lengte, krul en model. Wij hebben een passende oplossing voor iedereen, ook als het gaat om zeer specifieke wensen. Je ontvangt altijd een advies om je ogen nog meer te laten stralen!

Eden Lash & Brow staat bekend om haar zeer natuurlijke resultaat, waarbij de bedoeling is dat de extensions aanvoelen als je natuurlijke wimpers. Geen pijn of ongemak tijdens de behandeling of achteraf. Indien je wenst dat niemand ziet dat je extensions draagt is dat mogelijk! Wij plaatsen geen “Barbie” wimpers oftewel te lange en zware extensions. Er wordt gekeken naar de dikte en lengte die jouw wimpers aankunnen, zodat er geen schade kan ontstaan.

Na de intake neem je plaats op een van onze heerlijk zachte bedden en ergonomische kussens, die speciaal voor ons op maat zijn gemaakt. Er is tevens een dekentje beschikbaar en een extra kussen om onder je voeten, knieën, heupen of rug te leggen. Uiteraard plaatsen we onder het hoofd een hygiënisch doekje.

Na het desinfecteren van de handen en de instrumenten zal de styliste beginnen met het afplakken van de onderwimpers. Vervolgens worden de wimpers schoongemaakt en ontvet. We controleren de wimpers op bestaande schade en/of oneffenheden en bepalen de maximale dikte en lengte binnen de wensen die je ons hebt aangegeven.

Alle wimpers die geschikt zijn om een extension te dragen zullen voorzien worden van one by one of volume wimperextensions. Gemiddeld heeft een mens 100 wimpers per oog. Afhankelijk van de techniek die je kiest zullen er tussen de 80 en 2500 extensions per oog geplaatst worden. Een uiterst nauwkeurig werkje! We vragen je daarom om zoveel mogelijk stil te liggen en geen onverwachte bewegingen te maken. Veel mensen vallen tijdens de behandeling in slaap. Mocht dit gebeuren, schaam je dan niet. Voor ons is dit heel normaal, zelfs als je zou snurken!

Nadat alle extensions geplaatst zijn checken wij de ogen op symmetrie en perfectie. De tape wordt zachtjes verwijderd en er vindt een laatste controle plaats. Hierna mag je in de spiegel kijken en het resultaat bewonderen!

Na afloop van de behandeling ontvang je nazorginstructies om de wimperextensions zo lang mogelijk mooi te houden. Lees ze thuis goed door! Ook krijg je een wimperborsteltje om de extensions thuis te kunnen borstelen indien nodig. Een volgende afspraak plannen we direct samen in. Heb je behoefte aan speciale make-up of reinigers geschikt in combinatie met wimperextensions? Wij hebben diverse soorten oogmake-up en make-upremovers in het assortiment.

Bij het plaatsen van wimperextensions gebruiken wimperstylisten speciale en sterke lijm, die ervoor zorgt dat de extensions lang blijven zitten. Echter, het werken met chemische stoffen zoals lijm zorgt ook voor veiligheidsrisico’s. Bij Eden Lash & Brow nemen we dit zeer serieus. De gezondheid van onze klanten en onszelf staat altijd voorop.

Wij zijn de enige wimpersalon in de omgeving die werkt met industriële luchtzuivering, vergelijkbaar met systemen die worden gebruikt in ziekenhuizen en de luchtvaart. De lucht in onze salon wordt continu gezuiverd van fijnstof, huidschilfers, pollen, bacteriën, virussen, schimmels, huisstofmijt, nare geurtjes, vluchtige gassen en allergenen. De zuivering helpt tegen allergie, verkoudheidsklachten, hooikoorts, hoofdpijn, irritatie van de luchtwegen en tranende ogen. Daarnaast worden chemische lijmdampen onschadelijk gemaakt. Als extra bescherming werken onze stylisten altijd met mondkapjes.

Om het klimaat in de salon verder te perfectioneren maken we gebruik van een luchtbevochtiger, die niet alleen zorgt voor een aangename luchtvochtigheid, maar ook een zacht aroma verspreidt voor optimale ontspanning en een verbeterd concentratievermogen.

Bij Eden Lash & Brow ga je dus niet alleen met mooie wimpers en wenkbrauwen naar huis,  je bent er tevens van verzekerd dat de behandeling in een gezonde en hygiënische omgeving plaatsvindt. Een fijn idee!

Advertenties